De firma G.J. Rheberghen (voorheen Handelsvereniging Julius Huf, 1894-1922) staat in Nederland al meer dan 100 jaar garant voor een ambachtelijk, op maat vervaardigd ambtskleed van hoogwaardige kwaliteit.

Togamakerij Fa.G.J. Rhebergen v/h Julius Huf sinds 1894 momenteel gevestigd aan de Amsteldijk 18e in Amsterdam al meer dan 100 jaar garant voor een op maat vervaardigd ambtskostuum van hoogwaardige kwaliteit

Huidig eigenaar en togamaker van dit bedrijf met een lange voorgeschiedenis is de heer Kahraman Kazanci. Inmiddels bijna 25 jaar spant Kahraman zich met veel vakmanschap en toewijding in om de opmerkelijke traditie van het toga dragen in ere te houden. Juist vanwege al het fijne handwerk dat voorkomt bij dit specialisme, is deze taak hem op ’t lijf geschreven. Als maatkleermaker van Griekse komaf begon Kahraman Kazanci als leerling kleermaker in Turkije te werken met een naairing aan zijn hand.maanden duurde het voordat zijn vingers in de juiste stand stonden voor het vingervlugge handwerk en vooral deze vaardigheid komt hem nu als togamaker wonderwel van pas bij de oude techniek en die de toga’s tot “een echte Rhebergen toga” maken. Onder de leiding van zijn voorganger, de heer Jan de Vos, heeft hij zich het specialisme en de kennis van de toentertijd erg nauwkeurige voorschriften eigen gemaakt. Voor het 40 jaar lang vervaardigen de “echte Rhebergen toga’s” ontving mijnheer de Vos bij zijn afscheid van de zaak zelfs een eremedaille in de Orde van Oranje Nassau!

Toga Maker Togamakerij Rhebergen