Over Toga maker Rhebergen

Toga Maker. Het is een vak apart, en niet één waar vaak bij word stil gestaan. Predikanten, rechters, advocaten en hoogleraars op universiteiten dragen al sinds jaar en dag ambachtelijk vervaardigde toga’s van de gerenommeerde toga maker Togamakerij Rhebergen. Zowel toga’s, cappa’s, als bijbehorende accessoires behoren tot de line-up van Togamakerij Rhebergen; sinds 1894 de #1 van Nederland in deze bijzondere ambacht.

Het bedrijf levert toga’s aan onder andere:

Uw toga zal vervaardigd worden met de grootst mogelijke zorg, van eerste klas kwaliteit stof en materialen. Bij de heer K. Kazanci bent u verzekerd van goed vakmanschap.

Togamakerij Rhebergen Locatie

Onze stofkwaliteiten

  • De stof is van Belgische fabricaat, uit een Belgisch productieproces en gefabriceerd onder goede arbeidsvoorwaarden.
  • De fabriek/weverij van wie wij de stof afnemen neemt de wol voor haar stof af uit Engeland en Australië van lokaal gehouden schapen. Daarbij werkt deze weverij met gecertificeerde processen die voldoen aan de strengste normen. De stof Ókotex is gecertificeerd, waarmee u er zeker van bent dat het textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico zouden kunnen vormen voor de gezondheid van de mens.
  • Voor onze toga’s maken wij gebruik van een dunne stof voor optimale luchtdoorlating, en hierbij gebruik maken van de beste knopen, beste garen en beste satijnen voering. Onze plakstof is van 100% katoen.
  • De toga’s worden door onszelf gefabriceerd in ons eigen atelier in Amsterdam, voornamelijk op basis van maatwerk.
  • Voor ons werk geld de vakmanschap; het vervaardigen van de Rheberghen Toga is geen simpele baan, maar een ambacht en een privilege.

Het team

UVA toga dijksra

Helen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

UVA toga dijksra

Helen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

UVA toga dijksra

Helen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

rhebergen interieur

Toga makerij Rhebergen in het nieuws

Bij de heer K. Kazanci bent u zeker van goed vakmanschap; uw toga wordt vervaardigd met de grootst mogelijke zorg, natuurlijk van eerste klas kwaliteit stof en materialen. Tevens kunt u bij deze ervaren toga maker terecht voor zowel traditioneel klassieke toga’s, als moderne varianten. Wat voor specifieke wensen u ook heeft, bij ons kunt u terecht voor een op maat vervaardigd ambtskleed van zeer hoge kwaliteit.

 

” De eerbiedwaardige togamakerij van de firma Rhebergen is meer dan honderd jaar oud. Ooit kleedde het bedrijf de rechters, professoren en dominees uit Nederland en tot zelfs in China en Zuid-Afrika met een toga die beroemd werd als een echte Rhebergen-toga. Wie de oude Rhebergen van ambachtelijk grootmeester Vos wilde evenaren, moest van goeden huize komen. Maar al na de eerste toga die de huidige eigenaar, Kahraman Kazanci, zelfstandig had gemaakt, kreeg hij van Vos senior te horen: “Ik kan mijn ogen niet geloven, dat is een echte Rhebergen”.

Bron: Trouw.nl

Vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Wij helpen u graag bij het op maat maken van toga.